Politika zasebnosti

1 Splošne informacije

Družba KIWENO GmbH (v nadaljevanju „kiweno“) obdeluje osebne podatke strank samo v skladu z določbami avstrijske zakonodaje o varstvu podatkov. Naslednje točke vsebujejo informacije o vrsti, obsegu in namenu zbiranja, obdelave in uporabe osebnih podatkov v okviru storitev podjetja kiweno in delovanja spletnega mesta kiweno.com.

Družba kiweno vaše podatke in rezultate vaših laboratorijskih preiskav obdeluje izključno za namen zagotavljanja naših storitev za vas. Za zagotavljanje strokovnih storitev družba kiweno v skladu z določbami Zakona o varstvu podatkov tudi naroči ponudnike storitev (to velja zlasti za gostiteljske storitve). Vendar pa je za nas pomembno, da shranjevanje in obdelava vaših podatkov potekata v vaši regiji in zato zanje še vedno velja ustrezen režim varstva podatkov. To podrobno pomeni, da se podatki evropskih strank shranjujejo in obdelujejo izključno v Evropi. Ponudniki storitev podatkov v nobenem primeru ne uporabljajo za lastne namene in izključno v okviru naših pooblastil; ponudniki storitev izvajajo ukrepe za varnost podatkov in prav tako zagotavljajo zakonito in varno uporabo podatkov. Da bi izpolnili pogodbo, bomo vaše podatke posredovali ladjarski družbi, ki je pooblaščena za dostavo, če je to potrebno za dostavo naročenega blaga. Za obdelavo plačil bomo potrebne podatke o plačilu posredovali kreditni instituciji, pooblaščeni za plačilo, in po potrebi ponudniku plačilnih storitev, ki smo ga pooblastili, ali ponudniku plačilnih storitev, ki ste ga izbrali v postopku naročanja.

Prosimo, upoštevajte:

Na spletni strani kiweno.com in v spletni trgovini na spletni strani kiweno.com ter na blogu se včasih zbirajo in obdelujejo drugačni podatki kot na zdravstveni platformi my.kiweno.com, kjer so na voljo rezultati testov. Zaradi varstva podatkov na spletni strani my.kiweno.com prav tako ne uporabljamo vtičnikov za družbena omrežja, da bi zagotovili, da se podatki nenamerno ne prenesejo upravljavcem družbenih omrežij. Podrobneje glejte točke 3 do 6.

Varnost vaših podatkov nam je zelo pomembna. Čeprav na internetu ni mogoče zagotoviti popolne varnosti podatkov, bomo sprejeli vse ukrepe za zaščito vaših podatkov. Vendar se strinjate, da vaših podatkov ni mogoče zaščititi pred morebitnimi varnostnimi kršitvami na internetu ali hekerskimi napadi in da družba kiweno ne jamči, ne prevzema nobene odgovornosti za zagotavljanje, da so spletna mesta ali storitve popolnoma brez virusov, varnostnih groženj ali možnosti poškodb.

2 Samodejni zajem podatkov

Iz tehničnih razlogov se med drugim beležijo naslednji podatki o uporabi, ki jih spletni brskalnik stranke posreduje podjetju kiweno:

  • vrsta in različica brskalnika;
  • uporabljeni operacijski sistem;
  • spletno mesto, s katerega stranka obišče spletno stran www.kiweno.com (napotni URL)
  • spletno mesto, ki ga stranka obišče;
  • datum in čas dostopa;
  • naslov internetnega protokola (IP) strankinega računalnika.

Ti podatki so shranjeni ločeno od morebitnih razkritih podatkov o strankah (za podrobnosti glejte točko 3.)

3 Uporaba podatkov

3.1 Ob registraciji na spletni strani www.kiweno.com se zahtevajo naslednji osebni podatki:

Ime, priimek, naslov in elektronski naslov.

Ti podatki se uporabljajo za namen obdelave pogodbe pri naročanju izdelkov v spletni trgovini kiweno. Poleg tega te podatke uporabljamo za razširjeno storitev podpore ter za obveščanje o tržnih akcijah in priporočanje izdelkov ali storitev, ki bi lahko bile zanimive za stranko. Stranke prejmejo ponudbo podpore in priporočila izdelkov ne glede na to, ali so se prijavile na novice. Uporabi osebnih podatkov lahko kadar koli ugovarjate, in sicer v celoti ali za posamezne ukrepe. V ta namen zadostuje obvestilo v obliki besedila na kontaktne podatke iz točke 8 (npr. elektronska pošta, pismo), ki je brezplačno, razen običajnih stroškov prenosa. Poleg tega je v vsakem elektronskem sporočilu tudi povezava za odjavo od naročnine.

3.2 Med zagotavljanjem storitev družbe kiweno na platformi za zdravje my.kiweno.com se shranjujejo rezultati testov, povezani z določeno stranko. Stranke so identificirane s svojim uporabniškim imenom (izberejo ga sami), ki temelji na podatkih, posredovanih ob registraciji (ime, priimek, e-poštni naslov). Osebni zdravstveni podatki (rezultati testov) se ne uporabljajo za namene trženja ali posredujejo tretjim osebam.

3.3 Za obisk bloga, blog.kiweno.com, registracija ni potrebna.

4 Piškotki

Družba kiweno uporablja piškotke za namen zagotavljanja svojih storitev. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletni brskalnik stranke namesti in shrani na njenem računalniku. To družbi kiweno omogoča, da prepozna večkratno uporabo spletnega mesta s strani iste stranke. Stranke lahko preprečijo namestitev piškotkov tako, da ustrezno prilagodijo programske nastavitve brskalnika; vendar pa želi družba kiweno opozoriti, da v tem primeru vseh funkcij spletnega mesta kiweno.com ne bo mogoče uporabljati v celoti.

Upoštevajte, da so piškotki nujno potrebni za uporabo zdravstvene platforme my.kiweno.com, da se lahko stranki prikažejo rezultati testov.

Izjava o piškotkih

5 Analiza spletnega mesta kiweno.com

Podjetje kiweno uporablja za izboljšanje in optimizacijo svojega spletnega mesta Google Analytics, storitev spletne analize družbe Google Inc. (v nadaljevanju „Google“). To velja izključno za osnovno spletno mesto kiweno.com in blog blog.kiweno.com. Google Analytics se ne uporablja na platformi za zdravje my.kiweno.com, na kateri so prikazani rezultati testov.

Google Analytics uporablja tako imenovane „piškotke“, besedilne datoteke, ki se shranijo na računalniku stranke in omogočajo analizo strankine uporabe spletnega mesta. Informacije o uporabi tega spletnega mesta, ki jih ustvari piškotek, se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. kiweno je za svoja spletna mesta aktiviral „_anonymizeIp()“; s to razširitvijo se naslovi IP obdelujejo v skrajšani obliki, da se izključijo neposredne osebne reference: Zaradi anonimiziranja IP na tem spletnem mestu bo naslov IP Googlove stranke v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru prej skrajšan. Le v izjemnih primerih se celoten naslov IP prenese na Googlov strežnik v ZDA in tam skrajša. Google bo podatke, zbrane pri uporabi storitve Google Analytics na spletnem mestu kiweno, uporabil kot ponudnik storitev za podjetje kiweno za ocenjevanje uporabe spletnega mesta, pripravo poročil o dejavnostih na spletnem mestu in zagotavljanje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta, za podjetje kiweno. Naslov IP, ki ga posreduje brskalnik stranke kot del storitve Google Analytics, se ne združuje z drugimi podatki družbe Google. Stranke lahko preprečijo shranjevanje piškotkov tako, da ustrezno prilagodijo programsko opremo svojega brskalnika; vendar opozarjamo, da v tem primeru stranka morda ne bo mogla v celoti uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta. Stranke lahko zbiranje podatkov, ki jih ustvarja piškotek in so povezani z njihovo uporabo spletnega mesta (vključno z njihovim naslovom IP), njihov prenos Googlu kot ponudniku storitev in obdelavo teh podatkov s strani Googla preprečijo tudi tako, da prenesejo in namestijo vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Z uporabo storitve Google Analytics se Googlu ne posredujejo nobeni zdravstveni podatki.

Namesto vtičnika za brskalnik lahko kliknete to povezavo in preprečite, da bi Google Analytics v prihodnje zbiral podatke na tem spletnem mestu. Pri tem bo v vaši končni napravi shranjen piškotek za odjavo. Če boste piškotke izbrisali, boste morali ponovno klikniti povezavo.

Spletna analiza Hotjar

Na svoji spletni prisotnosti uporabljamo Hotjar. To je storitev spletne analize, ki jo zagotavlja podjetje Hotjar Ltd, Level 2, St Julians Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Malta, Evropa, v nadaljnjem besedilu samo „Hotjar“.
Storitev Hotjar nam služi za analizo vedenja pri uporabi našega spletnega mesta. Pravna podlaga je čl. 6. odst. 1(f) DSGVO. Naš zakoniti interes je analiza, optimizacija in ekonomično delovanje naše spletne prisotnosti.

Hotjar nam omogoča beleženje in ocenjevanje vašega vedenja pri uporabi našega spletnega mesta, na primer premikanja ali klikov z miško. Vendar je vaš obisk našega spletnega mesta anonimen. Poleg tega Hotjar v statistične namene ocenjuje in obdeluje podatke o vašem operacijskem sistemu, internetnem brskalniku, dohodnih ali odhodnih povezavah („povezavah“), geografskem poreklu ter vrsti in sprožitvi končne naprave, ki jo uporabljate. Hotjar lahko pridobi tudi neposredne povratne informacije od vas. Poleg tega Hotjar ponuja dodatne informacije o varstvu podatkov na spletni strani https://www.hotjar.com/privacy.
Poleg tega imate možnost prekiniti analizo vašega vedenja pri uporabi s tako imenovano odjavo. Ko potrdite povezavo https://www.hotjar.com/opt-out, se v vaši končni napravi prek internetnega brskalnika shrani piškotek, ki preprečuje nadaljnjo analizo. Upoštevajte pa, da boste morali ponovno klikniti zgornjo povezavo, če boste izbrisali piškotke, shranjene v vaši končni napravi.

Optimizacija spletne strani za Google

Ta spletna stran uporablja Optimizacijo za Google. Optimizacija spletne strani za Google je storitev družbe Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Optimizacija spletne strani za Google omogoča hkratno predvajanje in analizo različnih različic našega spletnega mesta. S pomočjo storitve Google optimizacije lahko izboljšamo prijaznost do uporabnika glede na vedenje naših uporabnikov na spletnem mestu.
Zbrani podatki o uporabnikih so anonimni. Optimizacija spletne strani za Google je orodje, ki je integrirano v storitev Google Analytics. Shranjevanje piškotkov optimizacije za Google poteka na podlagi čl. 6 odst. 1 lit. f DSGVO. Zbiranje in shranjevanje vaših anonimnih podatkov s strani storitve optimizacije za Google lahko kadar koli preprečite (glejte zgornjo možnost zavrnitve Google Universal Analytics).

5.1 Politika zasebnosti za my.kiweno.com

My.kiweno.com uporablja odprtokodno programsko opremo Piwik za statistično vrednotenje dostopa obiskovalcev. Ta programska oprema je nameščena v naši strežniški infrastrukturi in ni dostopna tretjim osebam.

Zbrani podatki (vrsta in različica brskalnika, operacijski sistem, naslov URL, na katerega se sklicuje, datum in čas dostopa ter anonimiziran naslov IP) se ne prenašajo na druge strežnike ali posredujejo tretjim osebam in nam pomagajo izboljšati naše storitve v anonimizirani obliki. Tako lahko bolje razumemo, katere od naših funkcij se dejansko uporabljajo, in tako naredimo my.kiweno.com bolj ciljno usmerjeno. Zbiranje podatkov lahko še vedno deaktivirate. Če vaš brskalnik podpira tehnologijo „ne sledi“ in ste jo aktivirali, bo vaš obisk samodejno prezrt. Namestitev piškotkov lahko preprečite tudi tako, da spremenite nastavitve programske opreme brskalnika ali deaktivirate vrednotenje s spodnjim obrazcem.

Če zbiranja podatkov ne deaktivirate, se z uporabo spletne strani my.kiweno.com strinjate z obdelavo podatkov, zbranih o vas, na zgoraj opisan način in za zgoraj opisani namen.

6 Družbena omrežja in družbeni vtičniki

6.1 Katere vtičnike družbenih omrežij uporabljate?

Kiweno je prisoten na Facebooku, Twitterju, Instagramu, Linkedinu in Pinterestu. V zvezi s temi spletnimi mesti se sklicujemo na pogoje uporabe in politiko zasebnosti teh platform.

Na straneh kiweno.com in my.kiweno.com se popolnoma vzdržujemo uporabe družbenih vtičnikov, da bi se izognili nenadzorovanemu prenosu podatkov v ta omrežja s strani kiweno.com in zlasti s strani zdravstvene platforme my.kiweno.com.

Samo naš blog blog.kiweno.com uporablja socialne vtičnike iz naslednjih socialnih omrežij:

facebook.com, upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (v nadaljevanju „Facebook“),

twitter.com, upravlja Twitter, Inc, 795 Folsom St., Suite 600,San Francisco, CA 94107, ZDA (v nadaljevanju „Twitter“),

Ti vtičniki so označeni z logotipom ustreznega družbenega omrežja.

6.2 Prenos podatkov prek družbenih vtičnikov

Če stranka, ki je registrirana v družbenem omrežju in tudi trenutno prijavljena, pokliče spletno mesto spletnega mesta kiweno, ki vsebuje takšen vtičnik, brskalnik stranke vzpostavi neposredno povezavo s strežniki družbenega omrežja prek piškotkov, ki jih nastavi družbeno omrežje in vtičnik na spletnem mestu bloga kiweno. Družbena omrežja lahko vtičnik uporabijo tudi za zaznavanje, da je prijavljena stranka na spletnem mestu bloga kiweno, ne da bi kliknila na vtičnik.

Z vključitvijo vtičnika upravljavec družbenega omrežja prejme informacijo, da je stranka obiskala ustrezno spletno mesto kiweno bloga. Ko stranka komunicira z vtičniki družbenih omrežij, se ustrezne informacije iz njenega brskalnika prenesejo neposredno k upravljavcu družbenega omrežja in se tam shranijo.

6.3 „Drugi klik za skupno rabo strani“.

Da bi stranke bloga kiweno izrecno obvestili o tem prenosu podatkov, je bil za aktivacijo družbenega vtičnika na spletnem mestu kiweno uveden drugi potrditveni klik.

Upoštevajte izjavo o privolitvi za uporabo družbenih vtičnikov.

Pri tem se izrecno sklicujemo na obvestila o zasebnosti družb Facebook, Instagram in Twitter.

6.4 Opomba

Upoštevajte, da številna družbena omrežja stalno spremljajo internetne dejavnosti svojih uporabnikov. Strankam, ki ne želijo, da upravljavci družbenih omrežij zbirajo podatke o njih prek bloga kiweno, priporočamo, da se pred obiskom bloga kiweno odjavijo iz družbenih omrežij. Pri tem se mora stranka v družbenem omrežju odjaviti. Ni dovolj, da preprosto zaprete stran družbenega omrežja. Vendar ne moremo zagotoviti, da družbena omrežja kljub odjavi ne bodo še naprej zbirala podatkov o svojih uporabnikih – teh procesov ne poznamo podrobno niti nimamo možnosti, da bi nanje vplivali. Nalaganje vtičnikov lahko popolnoma preprečite tudi z dodatki za brskalnik, npr. z blokatorjem skript „NoScript“ (http://noscript.net/).

7 E-poštne novice

7.1 Uporaba podatkov E-novice

S prijavo na naše e-novice, bomo za redno pošiljanje e-novic uporabili podatke, ki so potrebni za ta namen ali jih boste posredovali posebej. Od prejemanja e-novic se lahko kadar koli odjavite tako, da pošljete sporočilo na naslov [email protected] ali prek povezave, ki je v ta namen na voljo v e-novicah.

Da bi vam ponudili boljše storitve, nam lahko prostovoljno podate soglasje za pošiljanje novic, prilagojenih vam in vašemu profilu. Sami se lahko odločite, katere podatke nam boste v ta namen posredovali. Podatki, ki se tu zbirajo, shranjujejo in uporabljajo, so izključno podatki, ki jih potrebujemo za pošiljanje novic in so med drugim del posebnih osebnih podatkov v skladu s 3. odstavkom 9. člena BDSG. Ti podatki so shranjeni na naših lastnih strežnikih in zanje veljajo najvišji varnostni predpisi v skladu s trenutnim stanjem tehnologije. Ti podatki se obravnavajo zaupno in se ne posredujejo tretjim osebam.

Za prijavo na e-novice je dovolj, da vpišete svoj e-poštni naslov. Po želji vas prosimo, da vpišete svoje ime in priimek. Ti podatki se uporabljajo samo za prilagajanje glasila.

Od prejemanja e-novic se je mogoče kadar koli odjaviti tako, da pošljete sporočilo na naslov [email protected] ali prek povezave, ki je v ta namen navedena v e-novicah.

7.2 MailChimp – novice

Za pošiljanje naših novic uporabljamo MailChimp, storitev družbe The Rocket Science Group, LLC, 512 Means Street, Suite 404, Atlanta, GA 30318, ZDA, v nadaljevanju imenovano le „The Rocket Science Group“.

Skupina Rocket Science Group s certifikatom v skladu z varovanjem zasebnosti EU-ZDA
https://www.privacyshield.gov/participantid=a2zt0000000TO6hAAG&status=ActiveThe zagotavlja, da se pri obdelavi podatkov v ZDA upoštevajo tudi predpisi o varstvu podatkov v EU. Poleg tega družba The Rocket Science Group pod http://mailchimp.com/legal/privacy/
ponuja dodatne informacije o varstvu podatkov.

Če se prijavite na naše novice, bo družba The Rocket Science Group obdelala podatke, zahtevane med postopkom prijave, kot so vaš e-poštni naslov ter po želji vaše ime in datum rojstva. Poleg tega se shranijo vaš naslov IP ter datum in čas vaše registracije. V okviru postopka registracije bo pridobljeno vaše soglasje za prejemanje novic, podrobno bo opisana njihova vsebina in navedeno sklicevanje na to politiko zasebnosti.

Naknadno poslano glasilo prek skupine The Rocket Science Group vsebuje tudi tako imenovani »sledilni piksel«, imenovan tudi »spletni svetilnik«. S pomočjo te kode »piksla« lahko ocenimo, ali in kdaj ste prebrali naše glasilo ter ali ste sledili nadaljnjim povezavam v glasilu. Poleg drugih tehničnih podatkov, kot so podatki o vašem računalniškem sistemu in vaš IP-naslov, se obdelani podatki shranijo, da lahko optimiziramo ponudbo našega glasila in se odzovemo na želje naših bralcev. Podatki se tako uporabljajo za izboljšanje kakovosti in privlačnosti ponudbe našega glasila.

Pravna podlaga za pošiljanje glasila in analizo je člen 4(1) Uredbe (ES) št. 6 odst. 1(a) DSGVO.
Svojo privolitev za prejemanje glasila lahko kadar koli prekličete v skladu s čl. 7 odst. 3 DSGVO, kar ima učinek na prihodnost. V ta namen nas morate le obvestiti o preklicu ali klikniti na povezavo za odjavo, ki jo vsebuje vsako glasilo.

8 Zagotavljanje informacij

Na zahtevo bodo strankam zagotovljene informacije o podatkih, ki se hranijo o njih, ali o njihovem uporabniškem imenu. Informacije se lahko na zahtevo zagotovijo tudi v elektronski obliki. Za posredovanje informacij se obrnite na nas:

KIWENO GmbH

Weisstraße 9

6112 Wattens

Avstrija

Email: [email protected]

Izjava o soglasju za uporabo spletne strani kiweno.com

Prebral(a) sem politiko zasebnosti podjetja kiweno in v skladu z njo izrecno soglašam z naslednjim:

Strinjam se, da lahko podjetje kiweno uporabi podatke, ki sem jih posredoval na spletni strani kiweno.com (ime, naslov, e-poštni naslov, telefonsko številko), in na spletni strani my.kiweno.com moje rezultate testov in zdravstvene podatke (intolerance na hrano) za zagotavljanje storitve, ki sem jo naročil.

Strinjam se, da se moj naslov IP in dnevniške datoteke (podatki o uporabi spletnega mesta kiweno) lahko uporabijo za statistično analizo spletnega mesta kiweno.com. V ta namen družba kiweno uporablja Google Analytics, kar pomeni, da se naslovi IP in dnevniške datoteke mojega obiska spletnega mesta kiweno.com posredujejo družbi Google Inc kot ponudniku storitev za namen analize uporabe spletnega mesta kiweno. (Google Analytics se ne uporablja na zdravstveni platformi my.kiweno.com.) Razširitev „_anonymizeIp()“ naredi moj naslov IP anonimen, kar pomeni, da ni več neposredno oseben.

Zavedam se, da imam možnost preprečiti shranjevanje piškotkov tako, da ustrezno prilagodim programsko opremo brskalnika, vendar vseh funkcij spletnega mesta ne bom mogel uporabljati v celoti. Poleg tega se zavedam, da lahko sam deaktiviram Google Analytics z namestitvijo dodatka za brskalnik (na voljo na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) in tako prekličem svoje soglasje za uporabo storitve Google Analytics.

Strinjam se, da se na spletnem mestu blog.kiweno.com moj IP-naslov in dnevniške datoteke (podatki o uporabi spletnega mesta kiweno) posredujejo upravljavcu(-om) ustreznega družbenega omrežja, kadar uporabljam družbene vtičnike Facebook ali Twitter. Zavedam se, da upravljavci družbenih omrežij zbirajo podatke o meni prek družbenih vtičnikov z uporabo bloga kiweno in da lahko to trajno preprečim le tako, da ne vzdržujem uporabniških računov na Facebooku ali Twitterju.

Zavedam se, da lahko to izjavo o privolitvi kadar koli v celoti ali delno prekličem v zvezi s točkama 2. in 3., tako da izvedem postopke, navedene v točkah 2. in 3.

Preklic soglasja iz točke 1. je treba poslati v pisni obliki na naslov

KIWENO GmbH
Weisstraße 9
6112Wattens
Avstrija

Email: [email protected]

in hkrati pomeni prekinitev mojega pogodbenega razmerja z družbo kiweno. V tem primeru bo družba kiweno takoj izbrisala moj račun in vse moje podatke.